ASADA

浅田 ASADA
浅田の二十四節気 料理と酒のはなし 春
浅田の二十四節気 料理と酒のはなし 春

浅田の二十四節気
料理と酒のはなし

Spring

The Twenty-Four Seasons of ASADA:
Food and Drink Pairings for the Traditional
Twenty-Four Seasons of Japan

『浅田の二十四節気 料理と酒のはなし』は、
四季(春夏秋冬)をそれぞれ6つに分けた「二
十四節気」の暦に合わせて、日本料理の献立
と合わせたいお酒をご紹介します。

季節の食材で作る、加賀料理の料亭浅田なら
ではの一品と、料理を引き立て、季節を感じ
させてくれるお酒の話に、日本の季節の移ろ
いを思い浮かべていただければ幸いです。

The Twenty-Four Seasons of ASADA introduces a menu of Japanese dishes with sake, wine, and cocktail pairings for each season in Japan’ s traditional nijushi-sekki calendar, which divides spring, summer, autumn, and winter further into six parts each for a total of twenty-four seasons.

We hope images of the shifting seasons of Japan come to mind as you peruse ASADA’ s unique Kaga cuisine prepared with the ingredients of the season and creatively paired with drink ideas bringing out the distinctive spirit of each time of year.